Henriikka Vähäuski sekä Johanna Räty jatkosopimuksiin Kouvottarien kanssa – Chalina Mäkelä liittyy Kouvottarien vahvuuteen

Kouvottaret on solminut 1-vuotiset jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiin kuuluneiden Henriikka Vähäuskin ja Johanna Rädyn kanssa. Lisäksi Kouvojen kasvatti Chalina Mäkelä liittyy uutena tulokkaana Kouvottarien riveihin.

185 senttiselle Henriikka Vähäuskille tuleva kausi tulee olemaan viides Naisten Korisliigassa. Viime kaudella Kouvojen kasvatti tehtaili hopeajoukkueen paidassa 6,0 pistettä, 4,2 levypalloa 19 minuutin peliajalla. Kolmen pisteen heitot osuivat 29% tarkkuudella.

Kuva: Ville Vuorinen

Vähäuski odottaa jo pääsyä tositoimiin:

“Innolla odotan uutta kautta, kiva päästä pelaamaan taas kotiyleisön eteen.”

Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig on luonnollisesti tyytyväinen jatkosopimuksesta:

“ Henriikka on sarjan parhaita heittäviä isoja pelaajia, joka on erittäin tärkeä ominaisuus meidänkin konseptissa. Lisäksi hän pystyy pelaamaan korin läheisyydessä eikä pelkää ottaa mustelmia puolustuspäässä. Vaikka Henkka on kuulunut runkopelaajiimme jo kolmen kauden ajan on kyseessä vasta parikymppinen pelaaja, jonka parhaat vuodet ovat edessäpäin.”

21 vuotta täyttävälle Johanna Rädylle tuleva kausi tulee olemaan toinen Naisten Korisliigassa. Debyytti kaudellaan 172 senttinen takamies kirjautti 3,2 pistettä, 1,5 levypalloa sekä 1,5 syöttöä reilu 13 minuutin peliajalla. Kolmen pisteen heitot upposivat 25,8% tarkkuudella.

Kuva: Ville Vuorinen

Räty odottaa innolla tulevaa kautta:

“ Hyvillä fiiliksillä tulevaan kauteen! Tein päätöksen jatkaa tutussa ympäristössä, jossa koen voivani ottaa seuraavan askeleen pelaamisessani.”

Päävalmentaja Frimodig on mielissään takamiehen jatkosta:

 “ Johanna osoitti heti ensimmäisellä kaudellaan, että hän kuuluu Naisten Korisliigaan. Hän on taitava takapelaaja, joka pystyy pelaamaan tehokkaasti myös heittävän takamiehen tonttia. Johanna on yksi joukkueen kovimpia harjoittelijoita ja uskon, että se tulee ensi kaudella näkymään tasaisempana suorittamisena sekä mahdollisuutena vielä isompaan rooliin.”

16 vuotiaalle Kouvojen kasvatti Chalina Mäkelälle ensi kausi tulee olemaan ensimmäinen Naisten Korisliigassa. Suomen tyttöjen U16 maajoukkueeseen kuuluva 176 senttinen Mäkelä raivasi tiensä EM-kisajoukkueseen, jossa Suomi pelaa A-divisioonassa 19.8. alkavassa turnauksessa Portugalissa. Mäkelä on ehtinyt edustaa Suomea tänä kesänä 12 ottelussa tehtaillen niissä 7,8 pistettä.

Viime kaudella Chalina pelasi Kouvoissa U19 tyttöjen I-divisioonaa, jossa tehoiksi muodostui 14,8 pistettä sekä 11,8 levypalloa ottelua kohden. Kolmen pisteen heitot putosivat 28,6% tarkkuudella.

Kuva: Kouvolan Sanomat / Juha Vesala

Mäkelä lähtee hyvällä energialla ensimmäiseen kauteen Kouvottarissa:

“Hyvillä fiiliksillä, kiva päästä treenaamaan kovan porukan kanssa. Innolla odotan tulevaa kautta!”

Frimodig on innoissaan nuoren lupauksen kehittymisestä:

“Chalinan halu kehittyä ja harjoitella päämäärätietoisesti on tehnyt vaikutuksen. Hän on ottanut lyhyessä ajassa huimia harppauksia kehityksessä ja on tärkeää, että Chalina pääsee laadukkaaseen ympäristöön harjoittelemaan aikuispelaajien kanssa kaksi kertaa päivässä. Paljon on yhä työtä tehtävänä etenkin fysiikan ja räjähtävyyden suhteen, mutta Chalina on oikealla tiellä.”