Sekä naisten, että miesten Korisliigan otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2021-22

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Korisliiga saa varaslähdön perjantaina 1. lokakuuta, kun Korihait ja Bojan Sarcevic saavat vastaansa Kauhajoen Karhu Basketin Uusikaupunki Areenalla. Loputkin joukkueet pääsevät vauhtiin lauantaina 2. lokakuuta, kun Korisliigassa pelataan viisi ottelua: Kouvot – Helsinki Seagulls, BC Nokia – KTP-Basket, Kobrat – Kataja Basket, Salon Vilpas – Lahti Basketball sekä takavuosien klassikkopari Bisons Loimaa – Tampereen Pyrintö.

– Otteluohjelma on tänäkin vuonna laadittu vahvassa yhteistyössä seurojen kanssa. Lahdessa, Kouvolassa ja Helsingissä pystyimme väistämään kaikkia päällekkäisyyksiä Liigan ja Huuhkajien kanssa, mutta Tampereella on muutama päällekkäisyys Liigan kanssa, Suomen Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm taustoittaa.

Korisliigassa pelataan pelikaudella 2021-22 joukkueen kaksinkertainen runkosarjasarja (22 ottelua), jonka jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkavat kaksinkertaiseen ylempään jatkosarjaan (10 ottelua) ja sijat 7-12 kaksinkertaiseen alempaan jatkosarjaan (10 ottelua). Runkosarjan pisteet seuraavat mukana jatkosarjoihin ja jatkosarjojen otteluohjelma perustuu runkosarjan sijoituksiin. Kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin selviää ylemmän jatkosarjan kuusi joukkuetta sekä alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta.

Pudotuspeleissä kotietu on aina paremmin jatkosarjan jälkeen sijoittuneella joukkueella.

– Tammikuun 22. päivänä pelattavan runkosarjan 22. kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan kahteen jatkosarjaan. Kun tammikuussa vielä pelataan Suomen Cupin final four, niin näemme tammikuussa runsaasti todella merkityksellisiä pelejä, Westerholm hehkuttaa.

Alemman jatkosarjan viimeiseksi jäänyt joukkue tippuu I divisioona A:han kaudeksi 2022-23.

Miesten Korisliigan kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu+:lta monikameratuotantona.

Naisten Korisliigan vahvistettu otteluohjelma

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 1. lokakuuta, kun HBA-Märsky emännöi Urhea-hallissa Espoo Basket Teamia. Loputkin joukkueet pääsevät vauhtiin lauantaina 2. lokakuuta, kun sarjassa pelataan neljä ottelua: Tapiolan Honka – Catz Lappeenranta, Vimpelin Veto – Kouvottaret, Peli-Karhut – Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö – Forssan Alku.

Runkosarja pelataan kymmenen (10) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 18 ottelua. Runkosarjan sijoille 1-5 sijoittuneet selviävät ylempään jatkosarjaan ja sijoille 6-10 sijoittuneet alempaan jatkosarjaan.

Ylempi jatkosarja pelataan viiden (5) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 8 ottelua. Ylemmän loppusarjan sarjataulukkoon lasketaan mukaan runkosarjan kaikkien otteluiden tulokset. Alempi jatkosarja pelataan viiden (5) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 8 ottelua. Alemman jatkosarjan sarjataulukkoon lasketaan mukaan runkosarjan kaikkien otteluiden tulokset.

Alemman jatkosarjan sijoille 1-3 sijoittuneet selviävät puolivälieriin. Alemman jatkosarjan viimeiseksi (5.) sijoittunut joukkue putoaa naisten I divisioonaan kilpailuvuodeksi 2022-23.

– Tammikuun 22. on merkittävä päivämäärä tulevalla kaudella. Joukkueet pelaavat silloin täyden kierroksen, jonka jälkeen joukkueet jatkavat ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Toisin sanoen joukkueet voivat varmistaa pudotuspelipaikan jo hyvissä ajoin selviämällä ylempään jatkosarjaan. Tulemme näkemään runkosarjan loppua kohti todella ison panoksen pelejä sarjasijoitusten ja pudotuspelipaikkojen suhteen, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm avaa.

 Kahdeksan joukkueen pudotuspelien formaatti muuttuu tulevaksi kaudeksi. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -systeemillä, välierät ja finaalit paras viidestä. Pudotuspeleissä siirrytään ns. kaaviomalliin, jossa runkosarjan 1. ja 8. sekä 4. ja 5. ovat samalla puolella kaaviota kun taas toisella puolella kaaviota ovat 2. ja 7. sekä 3. ja 6. Pudotuspeleissä kotietu on aina paremmin jatkosarjan jälkeen sijoittuneella joukkueella.

– Kaaviomalli mahdollistaa nyt sen, että voimme myös naisten Korisliigassa pelata puolivälierät ja välierien ensimmäiset ottelut eri päivinä ja tarjota siten sarjalle maksimaalisen näkyvyyden, kun otteluita voi seurata useana eri päivänä, iloitsee Westerholm.

Naisten Korisliigan kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu+:lta automaattikameratuotannolla.