Johanna Räty, Yasmine Blomfelt ja Roosa Frimodig sopivat jatkosta Kouvottaret paidassa – Sofie Erlund uutena pelaajana Kouvottariin

Kouvottaret on solminut jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiin kuuluneiden Johanna Rädyn, Yasmine Blomfeltin sekä Roosa Frimodigin kanssa. Uutena kasvona Taret-paidassa nähdään Sofie Erlund, joka siirtyy Kouvolaan Helsingin Namikasta.

21-vuotiaalle Johanna Rädylle tuleva kausi tulee olemaan 3. Naisten Korisliigassa. Viime kaudella Räty kirjautti 21 minuutissa tehoikseen 4,3 pistettä 1,9 levypalloa ja 3,1 syöttöä ottelua kohden.

Johanna odottaa kehitystä ensi kaudella niin itseltään kuin joukkueelta:

”Kiva jatkaa tutussa ympäristössä myös tulevalla kaudella. Tavoitteeni on mennä kausi kaudelta eteenpäin ja koen täällä olevan edellytykset siihen. Viimekauden jälkeen joukkueena tavoitteet korkealla.”

“ Johanna on intohimoinen harjoittelija, joka tekee hurjasti töitä kehittymisen eteen. Kesän aikana hän pystyy viemään fysiikkaa kohti sitä tasoa, mitä meidän sarjan huipulla pelaaminen vaatii. Johannan parhaat vuodet ovat vasta edessäpäin ja uskon, että hän pystyy ottamaan isoja steppejä pelaajana seuraavien vuosien aikana.” Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig kommentoi.

Roosa Frimodigille tuleva kausi tulee olemaan uran 10. Naisten Korisliigassa. Viime kaudella joukkueen kapteeni tehtaili 25 minuutissa 5,3 pistettä, 1,5 levypalloa, sekä 3,2 syöttöä ottelua kohden.

Roosa lähettää terveiset treenisalilta:

“ Kesän treenikausi on alkanut hyvin. Viime kaudesta jäi paljon parantamisen varaa, joten odottavaisin ja nälkäisin mielin ensi kauteen. ”

“ Roosa tuskaili viime kaudella heittonsa kanssa ja prosentit jäivät kauas parhaista kausista. Kyseessä on kuitenkin yksi sarjan parhaista heittäjistä, joten en ole huolissani etteikö se sieltä löytyisi. Roosan kokemus on iso asia meidän nuorille pelaajille ja pelillisesti Roosa tuo rauhallisuutta sekä oikeita valintoja kentälle. Erittäin tärkeä jatkosopimus meille.” PäävalmentajaFrimodig kommentoi.

24-vuotiaalle Yasmine Blomfeltille tuleva kausi on 7. Naisten Korisliigassa. Viime kaudella tarkkakätinen Blomfelt viimeisteli 4,1 pistettä, 1,2 levypalloa ja 3-pisteen heitot upposivat mukavalla 34% tarkkuudella.

Yasmine uskoo Kouvottarien saavan kilpailukykyisen joukkueen:

”Viime kausi loppui lyhyeen, joten tulevalla kaudella tavoitteet ovat korkealla. Odottavalla ja hyvällä fiiliksellä tulevaan kauteen. Kiva nähdä miten joukkue muokkaantuu ja millä kokoonpanolla lähdetään mestaruutta tavoittelemaan.”

“ Yassu tuo korintekovoimaa joukkueeseen ja on erinomainen 3 pisteen heittäjä. Puolustuspäässä suurimmat kehityskohteet, mutta jo viime kaudella Yassu otti askeleita oikeaan suuntaan etenkin sivuttaisliikkessä. Yassun voi laskea jo kohtuu kokeneeksi naisten liigapelaajaksi, joten odotan lisää äänenkäyttöä pukukopissa ja tätä kautta esimerkkiä niin harjoituksissa kuin peleissä.” Kommentoi Frimodig.

Uutena kasvona Kouvottarissa nähdään vuonna 2004 syntynyt Helsingin Namikan kasvatti Sofie Erlund. 180-senttinen Erlund on pelannut Namikan junioriputken läpi aina Naisten I divisioonaan asti. Naisten I divisioonaa hänellä on takana 3. kautta, joista viimeisimmällä tehoiksi muodostuivat 15,7 pistettä, 10,9 levypalloa. 2-pisteen heitot Sofie pussitti 51,6% tarkkuudella.

Sofie odottaa ensimmäistä Naisten Korisliiga kauttaan innolla:

“ Odottavaisella ja innokkaalla fiiliksellä lähden ekaan liigakauteen. Olen kiitollinen kasvattajaseuralle yhteisistä vuosista, sekä Kouvottarille uudesta mahdollisuudesta ja haasteesta. Kouvottaret saa minusta ahkeran tahtopelaajan, joka pelaa kovaa molempiin suuntiin.”

Päävalmentaja Frimodig on innoissaan uudesta tulokkaasta:

Taustatyötä tehdessäni kävi nopeasti ilmi, että Sofie on erinomainen harjoittelija ja fiksu nuori nainen, joka tähtää eteenpäin korisurallaan. Sofie tuo meille fyysisyyttä ja kokoa molempiin päihin kenttää sekä pystyy pelaamaan monipuolisesti 4 ja 5 pelipaikkoja meidän konseptissa. Uskon, että pystymme tarjoamaan Sofielle mahdollisuuden ottaa seuraava steppi urallaan ja olen tosi hyvillä mielin, että hän liittyy meidän vahvuuteen. “