Kauden ensimmäinen Kymenlaakson derby tiistaina

Kauden ensimmäinen Kymenlaakson derby mitellään huomenna tiistaina Jatke Areenan parketilla, kun Kouvottaret (2/1) saa vastaansa hallitsevan Suomen mestarin Peli-Karhut (3/0). 

Joukkueet ovat toisilleen tuttuja jo harjoitusotteluista, joissa vierailijat olivat vahvempia molemmissa otteluissa. Harjoitusottelut ovat kuitenkin aina harjoitusotteluita, joten liikaa niiden tulosten taakse ei kannata katsoa. Kautta aikojen kohtaamisissa PeKa on ollut vahvempi, kun voittoja on kertynyt 15 kotijoukkueen 4 voittoa vastaan. 

Hallitseva Suomen mestari on jälleen tällä kaudella suosikki ja on pystynyt vahvistamaan joukkuettaan entisestään viime kaudesta. Forssasta joukkueeseen liittyivät Ella Salminen ja Petra Noponen, lisäksi Lotta Vehka-aho saapui joukkueeseen Yhdysvalloista. Kovien kotimaisten hankintojen lisäksi joukkueeseen saapuivat ulkomaalaisvahvistukset Naomi Davenport sekä Inga Orekhova. Kun ryhmässä jatkoivat Linda-Lotta Lehtoranta, Roosa Lehtoranta sekä Zykera Rice, on Karhulassa kasassa erittäin kova joukkue. Tiistaina vierailijat eivät kuitenkaan täydellä kokoonpanolla pääse operoimaan. Roosa Lehtoranta kuntoutuu edelleen viime kauden loukkaantumisestaan ja Lotta Vehka-ahokin on poissa vahvuudesta, myös Ella Salmisen pelikunto on vielä arvoitus. 

Kotijoukkue Kouvottaret lähtee tiistain otteluun upea vierasvoitto taskussaan lauantailta Espoosta. Joukkueen peli on parantunut ottelu ottelulta ja nyt edessä on erittäin kova haaste. Etenkin hyökkäyksellisesti Kouvottarien peli on toiminut hyvin alkukauden ajan, joukkue on tehnyt n. 78 pistettä ottelua kohden, joka antaa aina mahdollisuuden ottelun voitosta pelaamiseen. 

Puolustuksellisesti päävalmentaja Joonas Frimodig on korostanut paljon aktiivisuutta, fyysisyyttä ja levypallopelaamista. Tiistain ottelua ajatellen näiden asioiden merkitys korostuu jälleen. Linda-Lotta Lehtorannan pelintekemisen vaikeuttaminen sekä amerikkalaiskaksikko Ricen ja Davenportin pelin hidastaminen korin alustalla ovat ne asiat, jotka mahdollistavat voitosta pelaamisen. 

Päävalmentaja Frimodigin ajatukset ennen ensimmäistä derbyä:

”Kotikenttä ja sarjan paras joukkue vastassa. Linda Lehtoranta pyörittää hyökkäystä missä kokoa ja heittäjiä riittää joka pelipaikalle. Fyysisyys, sisäpuolustus ja levypallopeli avainasioita voiton kannalta. Toivottavasti saadaan väkeä halliin ja tunnelma kattoon ensimmäiseen derbyyn!” 

Kouvottaret – Peli-Karhut

Ti 12.10. klo 18:30

Jatke Areena

Liput toimistolta ennakkoon 10€ ja ovelta 12€

Artikkelikuva: Tuomo Tulokas