Kausi aloitetaan Vimpelissä!

Naisten Korisliiga kausi 2021-22 starttaa Kouvottarien osalta lauantaina Vimpelissä Vedon vieraana. Viime kaudella Kouvottaret vei joukkueiden keskinäiset kohtaamiset voitoin 3 – 0. Uusi kausi on kuitenkin aina uusi kausi ja kauden avausottelu vieraissa Vimpelissä ei missään nimessä ole kevyt aloitus kauteen.

Valmistavia otteluita Kouvottaret pelasi yhteensä kolme kappaletta. Kouvolalaiset hakivat voiton Helsingistä 1.divisioonaa pelanneesta Helmi Capitalsista selkein lukemin. Tämä jälkeen vastaan asettui kahdesti hallitseva Suomen mestari Peli-Karhut. PeKa oli lopulta molemmissa otteluissa vahvempi, mutta etenkin viime keskiviikkona pelattu ottelu Jatke Areenalla näytti, että Kouvottarien on varmasti valmiina aloittamaan runkosarjan. 

Viime kaudesta joukkueen runko pysyi hyvin samana viime kaudesta. Sarah Toeainan paluu Kouvolaan oli kaikille mieluinen uutinen, lisäksi kotimaisista pelaajista viime kauden joukkueesta Kouvolassa jatkaa 6 pelaajaa. Uusina pelaajina mukaan saapuivat Saara Sandell, Iiris Muhonen ja Johanna Räty, toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi hankittiin Rashida Timbilla. Kouvottaret onkin jälleen asettanut mitalipelit kauden tavoitteekseen.

Vimpelissä joukkue on pysynyt kotimaisen rungon osalta hyvinkin samana. Kotimaisina avainpelaajina hääräävät Kujalan siskokset Riikka ja Anni, jotka ovat jo usean kauden ajan vastanneet Vedon pelin organisoinnista. Heidän lisäkseen joukkue kotimaisten pelaajien osalta koostuu nuorista pelaajista. Vedon ulkomaalaistrion muodostavat amerikkalaiset Shaylen Burnett sekä Kym Royster, kolmas vahvistus löytyi Serbiasta, kun Anastasija Podunavac saapui Vimpeliin. Veto on kauden ennakoissa asettanut tavoitteekseen paikan kevään pudotuspeleihin. 

Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig oli syystäkin innoissaan kauden avausottelun alla. Päävalmentajankin tiedossa on kuitenkin avausottelun haaste:

” Tästä se taas lähtee. Vimpeli etenkin kotonaan on iso haaste heti alkuun. Keskittyminen omassa tekemisessä ja miten saadaan harjoitellut asiat näkymään kentällä.”

Vimpelin Veto – Kouvottaret

Klo 15:00 Vimpelin Liikuntahallissa

Ottelu katsottavissa Ruutu+-palvelussa.

Artikkelikuva: Tuomo Tulokas