Keskiviikkona Tuukkasen ToPo:n vieraaksi

Neljän ottelukierroksen jälkeen Naisten Korisliigan sarjataulukossa neljännellä sijalla majaileva Kouvottaret jatkaa viikon tauon jälkeen otteluitaan, kun bussin nokka suunnataan kohti Helsinkiä. Keskiviikkona vastaan asettuu tällä hetkellä toisena sarjataulukossa oleva Torpan Pojat. 

Keskiviikon kotijoukkue ToPo on uudistunut paljon viime kaudesta. Tulopuolella suurin nimi oli viime kaudella Tapiolan Hongassa pelannut suomikoris-legenda Taru Tuukkanen. Lisäksi viime kaudella kotimaisiin pelaajiin luottanut helsinkiläisjoukkue sai tälle kaudelle kaksi amerikkalaisvahvistusta Erika Davenportin ja Kelsey McCluren muodossa. Viime kauden joukkueesta tuttuja nimiä ovat mm. Nea Kuisma, Magdalena Agyei, Meri Kanerva sekä Tessa Virtanen. 

Kouvottaret haki viime vierasottelussaan kovan voiton Tapiolan Hongan vieraana. Keskiviikkona toisen perättäisen vierasvoiton ottamiseen avainasemassa on Tuukkasen ja Davenportin hidastaminen. Kaksikko on selkeästi ollut helsinkiläisten tehokkaimmat pelaajat. Aiemmissa otteluissa Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig on aiemmissa otteluissa teroittanut puolustuspään aktiivisuutta ja asennetta. Näiden elementtien tuonti Munkkiniemen parketille on myös avainasemassa sarjakakkosen kaadossa. 

ToPo on hieman erilainen joukkue, kun viime vuosina on totuttu. Tuukkanen ja Davenport on ehkä sarjan kovin sisäpelaajakaksikko, jonka täydentää heittovoimainen takamiesosasto. Kommunikointi, sisäpuolustus ja levypallopeli tärkeitä asioita voiton kannalta.”, Frimodig toteaa.

Viime tiistaina kotiottelussa Peli-Karhuja vastaan huilanneen Sarah Toeainan pelikunto on vielä hieman epäselvyys, mutta muutoin kouvolalaisryhmä pääsee täydellä rosterillaan parketille.

ToPo – Kouvottaret

Ke 20.10. klo 18:30 @Munkkiniemen Yhteiskoulu

Ottelu katsottavissa Ruutu+-palvelusta

Artikkelikuva: Tuomo Tulokas