Kouvottaret hakee ensimmäistä vierasvoittoaan Espoosta

Kouvottaret (1/1) matkustaa kauden toiseen vierasotteluunsa Espooseen, kun viime kauden hopeamitalisti Tapiolan Honka (1/1) ottaa mittaa kouvolalaisryhmästä. 

Kauden avausvoittonsa tiukan väännön jälkeen tiistaina napannut Kouvottaret on jälleen hyvin erilaisen haasteen edessä. Honka on uuden valmentajansa (Niko Nyholm) johdosta uudistunut. Taru Tuukkanen siirtyi ToPoon ja Henna Sandvik sekä Elina Aarnisalo HBA:han. Tilalle saapuivat Maija Kuisma (6,0/5,0), viimeiset neljä kautta yliopistokorista rapakon takana pelannut Sandra Karsten (10,0/5,5) sekä Kouvottarista varsin tuttu Jemina Airaksinen (1,0/2,5).

Viime kauden joukkueesta kotimaisella osastolla jatkoivat Lotta-Kaisa Paltemaa (4,0/5,0), Alexandra Ailus (9,5/1,0) ja Telma Hakala (4,5/2,0). Uusi päävalmentaja Nyholm näyttää myös onnistuneen vahvistusrekrytoinneissaan, sillä kokeneet Desiree Ramos (14,0/9,5) ja Carmen Tyson-Thomas (22,0/12,0) näyttävät sopeutuneen joukkueeseen hyvin. 

”Honka on uudistunut uuden valmentajan myötä ja pelaa hieman eri tavalla kuin viime vuosina on tottunut. Laadukkaat jenkit täydentää hyvän suomalaisrungon, jossa heittovoimaa riittää.”,  päävalmentaja Joonas Frimodig kuvailee lauantain vastustajaa.

Kouvottaret on nojannut vahvasti kahdessa ensimmäisessä ottelussaan omiin vahvistuksiinsa Sarah Toeainaan (23,5/7,5) ja Rashida Timbillaan (18,0/13,0). Kotimaisista pelaajista tilastojen valossa Roosa Frimodig (10,0/2,0) ja Henriikka Vähäuski (8,5/6,0) ovat olleet alkukauden terävimmät. HBA:ta vastaan tiistaina kuitenkin esimerkiksi Johanna Räty (4,0/3,0) oli erittäin pirteä. Kouvolalaiset tarvitsevatkin onnistumisia useammalta pelaajalta, jotta kauden ensimmäinen vierasvoitto näkee päivänvalon. 

Frimodigille avaimet voittoon ovat selkeät ottelun alla:

”Levypallopeli ja pallosta huolehtiminen ovat avainasioita voiton kannalta.”

Tapiolan Honka – Kouvottaret

La 9.10. klo 14:00

@Tapiolan Liikuntahalli

Ottelu katsottavissa Ruutu+-palvelussa.

Artikkelikuva Tuomo Tulokas