Johanna Räty ja Olivia Carpelan jatkosopimukseen Kouvottarien kanssa

Kouvottaret on solminut 1 vuotiset jatkosopimukset takapelaaja Johanna Rädyn, sekä sentteri Olivia Carpelanin kanssa.

Tuleva kausi tulee olemaan 22-vuotiaalle Rädylle neljäs Naisten Korisliigassa ja samalla myös neljäs kausi Kouvottarien riveissä. Viime kaudella Johanna löi itsensä viimeistään läpi nakuttaen 32 ottelussa tehoikseen 8,5 pistettä, 2,1 levypalloa ja 2,7 syöttöä ottelua kohden. Rädyn tilastot ja vastuu ovat Kouvottarissa kasvaneet vuosi vuodelta ja viime kaudella hän kunnostautui etenkin 3 pisteen kaaren takaa osuen 1,7 kolmen pisteen heittoa ottelua kohden mukavalla 38,2% tarkkuudella.

Rädyn mietteitä menneestä kaudesta sekä katsetta tulevaan: “Viime kaudesta jäi hyvät fiilikset. Alkukaudesta asetettu tavoite eli mitali saavutettiin. Nousujohteinen loppukausi antoi uskoa parempaan ja oli yksi iso syy, miksi jatkan Kouvolassa.
Kesän tavoitteena on viedä fyysisyyttä eteenpäin ja kehittyä yleisesti monella osa-alueella. Lähden tulevaan kauteen odottavilla fiiliksillä ja valmiina parantamaan viime kaudesta!”

Päävalmentaja Frimodig on luonnollisesti innoissaan Rädyn jatkosta: “Todella iso jatkosopimus meille. Johanna on kehittynyt pelaajana joka kausi ja viime kaudella hän nosti itsensä ihan kotimaisten pelaajien kärkijoukkoon. Hän on taitava pallonkäsittelijä ja todella hyvä kolmen pisteen heittäjä sekä omasta kuljetuksesta, että syötöstä. Kesällä fysiikkaharjoittelu ja heikkouksien kehittäminen ovat isossa roolissa Johannan harjoittelussa ja näen että hänen pelilliseen kattoonsa koripalloilijana on vielä paljon matkaa.”

20-vuotiaalle Olivia Carpelanille tuleva kausi tulee olemaan toinen Kouvottarien riveissä. Kouvojen kasvatti pääsi viime kaudella kuluttamaan parkettia 12 ottelussa ja uran ensimmäiset pisteet Naisten Korisliigassa syntyivät lokakuussa Honkaa vastaan vapaaheittoviivalta.

Carpelanin mietteitä kuluneesta kaudesta, sekä ajatuksia tulevasta kesästä: “Ekasta kaudesta jäi päällimmäiseksi hyvä ja kiitollinen fiilis! Ylpeä joukkueesta ja itsestäni! Omia tavoitteita kesälle on haastaa itseäni treeneissä ja monipuolistaa eri osa-alueita ja erityisesti haluan kasvattaa itsevarmuutta ja rohkeutta ratkaisutilanteissa ja viimeistelyissä. Ensi kauteen lähden todella hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä!”

Frimodig on mielissään Olivian jatkosta: “Olivia on todella tärkeä palanen meidän jokapäiväisessä harjoittelussa. Hän vetää joka harjoituksessa todella hyvällä intensiteetillä ja on ottanut oman roolinsa joukkueessa todella hyvin. Vaikka vastuu peleissä jäisi pienemmäksi, niin Olivia tulee aina hallille hyvällä fiiliksellä ja nostaa harjoitusten tasoa tekemällä oman juttunsa laadukkaasti. Tosi arvokas jatkosopimus joukkueelle.”