Sofie Erlund ja Enni Luostarinen jatkavat Kouvottarien riveissä

Kouvottaret on solminut 1-vuoden jatkosopimukset ison laitahyökkääjän Sofie Erlundin sekä takapelaaja Enni Luostarisen kanssa.

20-vuotias Erlund debytoi viime kaudella Naisten Korisliigassa ja teki vaikutuksen kotiyleisöön kovalla asenteella ja taistelutahdolla joukkueen eteen. Helsingin Namikan kasvatti kellotti viime kaudella peliaikaa noin 15 minuuttia ottelua kohden ja tässä ajassa syntyi tehoiksi 3,8 pistettä, sekä 3,1 levypalloa.

Erlundin mietteitä viime kaudesta ja jatkosopimuksesta: “Tosi hyvät fiilikset jäi ekasta kaudesta liigassa. Hienoja kokemuksia läpi vuoden huipentuen pronssimitaliin. Kouvottaret joukkueena oli erinomainen valinta ensimmäiselle Naisten Korisliiga kaudelle.
Kesällä tavoitteena on treenata kovaa ja olla parhaassa mahdollisessa kunnossa ensi kauden alkaessa. Tulevaan kauteen lähden innolla tavoitteena parantaa omaa peliä ja kirkastaa pronssimitalia!”

Päävalmentaja Frimodig on mielissään Erlundin jatkosta: “Sofie on todella fiksu nuori urheilija, joka haluaa kehittyä joka päivä. Hän on todella esimerkillinen harjoittelija, joka laittaa treeneissä ja peleissä aina kaiken likoon, eikä pelkää ottaa iskuja vastaan. Kesällä tehdään paljon hommia, että hän pääsee vielä parempaan kuntoon ja paljon toistoja heitolle, jotta saadaan kolmen pisteen heittäminen vielä uudelle tasolle. Todella tärkeä jatkosopimus meille.”

15-vuotias Luostarinen hyppäsi ensimmäistä kertaa urallaan naisten liigajoukkueen mukaan. Naisten Korisliiga -parketeille Enni pääsi ottamaan tuntumaa kolmessa ottelussa ja avauspisteet hän pääsi nakuttamaan vapaaheittoviivalta lokakuussa kotipelissä Honkaa vastaan. Isoimmat peliminuutit tuli Kouvojen U19 ja U16 joukkueissa, jossa U19 valtakunnallisessa I-divisioonassa syntyi tehoiksi 13 ottelussa 14,5 pistettä, 5,9 levypalloa ja 3,8 syöttöä ottelua kohden. U16 I-divisioonassa tilastoiksi muodostui 9 ottelussa 16,8 pistettä, 6,4 levypalloa ja 2 syöttöä ottelua kohden.

Ennin fiiliksiä menneestä kaudesta, sekä ajatuksia tulevaan: “Kaudesta jäi mahtava fiilis. Oli hienoa päästä kilpailemaan ja kehittymään treeneissä, joissa aina piti haastaa itseään kovempia ja kokeneempia pelaajia vastaan. Kesällä tavoitteena on treenata kovaa ja kehittyä pelaajana ja tottakai hieman lomailla heinäkuussa.
Fiilikset tulevasta kaudesta ovat korkealla. Odotan innolla uusia haasteita, jännittäviä pelejä ja mahdollisuutta kehittyä entisestään. Odotan innolla uutta kautta joukkueen kanssa.”

Päävalmentaja Frimodig on innoissaan Luostarisen jatkosta: “Enni teki paljon töitä ja treenasi hyvin läpi kauden ja siitä hieno palkinto oli kutsu ensimmäisille U16 tyttöjen maajoukkeleireille. Hän pääsi vääntämään harjoituksissa Re’Shawna Stonen ja Roosa Frimodigin kanssa ja kehittyi kauden aikana siinä huomattavasti. Kyseessä on nuori pelaaja ja samalla asenteella hän tulee tappelemaan jo varmasti liiga minuuteista, vaikka varmasti suurin vastuu ensi kaudella tulee Kouvojen U19 joukkueessa. Hieno jatkosopimus!”