Re’Shawna Stone jatkosopimukseen Kouvottarien kanssa

Kouvottaret on solminut 1-vuotisen pelaajasopimuksen 23-vuotiaan amerikkalaispelaaja Re’Shawna Stonen kanssa.

165 senttinen pelintekijä aloitti viime kaudella ammattilaisuransa Kouvolassa ja teki kotiyleisöön vaikutuksen pelaamalla todella vahvan kevään pronssimitaliin päättyneellä kaudella. 30 ottelussa kertyi tehoiksi 16,4 pistettä, 5,3 levypalloa, 4,1 syöttöä sekä 1,6 riistoa ottelua kohden.

Pudotuspeleissä jälki oli vielä vakuuttavampaa, kun 8 ottelussa tilastoiksi syntyi 22,9 pistettä, 6,4 levypalloa, 3,3 syöttöä ja 1,8 riistoa ottelua kohden. Pudotuspeleissä 2 pisteen heitot upposivat kovalla 58,8% tarkkuudella sekä kolmen pisteen heitot 35,3% tarkkuudella. Ylipistouransa Stone aloitti NCAA II-divisioonassa Glenville State Collegen yliopistossa, jossa neljän kauden taival huipentui 2022 NCAA II-divisioonan vuoden pelaaja valintaan. Viimeisen yliopisto vuotensa Re’Shawna edusti NCAA I-divisioonassa University of Buffalon joukkuetta, jossa tehoiksi muodostui 17,4 pistettä, 5,3 levypalloa, 3,8 syöttöä sekä 1,5 riistoa ottelua kohden.

Re’Shawna kuvailee ensimmäistä ammattilaiskauttaan Suomessa: “Ensimmäinen kauteni ammattilaisena Kouvottarissa oli hieno matka ja siitä iso kiitos kuuluu joukkuekavereilleni, valmentajille ja yhteisölle. Tunsin oloni kotoisaksi ja pystyin kehittämään peliäni.” Stone avaa syitä miksi hän haluaa palata Kouvottariin: “Tietäen mitä saavutimme viime kaudella ja mitä voimme saavuttaa tulevalla kaudella oli yksi iso syy miksi halusin palata Kouvolaan. Emme saavuttaneet mestaruutta, mutta näytimme, että pystymme kilpailemaan korkealla tasolla. Nyt kun joukkue taas hieman muuttuu, uskon että meillä on iso mahdollisuus saavuttaa enemmän tällä tulevalla kaudella.”


Stonen ajatuksia ja tavoitteita tulevalle kaudelle: “ Ajatukseni ja tavoitteeni tulevalle kaudelle kehittyä päivittäin, enkä tarkoita pelkästään itseäni vaan kehittää myös pelikavereitani ja valmentajia. Haluan voittaa kirkkaamman mitalin ja saavuttaa enemmän sekä tutustua lisää Suomeen maana.”


Päävalmentaja Joonas Frimodig on mielissään tuoreesta jatkosopimuksesta: “Re’Shawnalla meni aikansa tottua eurooppalaiseen korikseen ja sen fyysisyyteen, mutta keväällä hän näytti kuinka hyvästä pelurista on kyse. Hän on taitava hyökkäyspään pelaaja, joka pystyy luomaan oman heittonsa sekä voittamaan tiukkoja pelejä omilla henkilökohtaisilla suorituksilla. Puolustuksessa on vielä kehitettävää, mutta kun tietää hänen asenteensa harjoittelua kohtaan niin hän varmasti tulee parantamaan siinäkin. Todella iso jatkosopimus meille ja kun viime kauden joukkueesta on jo 7 jatkajaa niin se tulee olemaan etu alkukaudesta meidän joukkueelle.”