Shaiquel McGruder jatkosopimukseen Kouvottarien kanssa

Kouvottaret on solminut 1-vuotisen pelaajasopimuksen 24-vuotiaan amerikkalaispelaaja Shaiquel McGruderin kanssa. 185 senttinen sentteri aloitti ammattilaisuransa Kouvottarissa ja oli tärkeä lenkki pronssimitaleille päättyneellä kaudella. Tilastorivi viime kaudelta on komeaa luettavaa, kun McGruder kirjautti 30 ottelussa tehoikseen 16,9 pistettä, 9,0 levypalloa, 2,3 syöttöä, 3,2 riistoa ja 2 torjuntaa ottelua kohden. Riistoissa sekä heiton torjunnoissa Shaiquel oli sarjan kokonaistilaston ensimmäinen. 2 pisteen heitot upposivat 59,9% tarkkuudella, joka oli sarjan kolmanneksi tarkin lukema. Maaliskuussa Shai valittiin kuukauden pelaajaksi.


Ennen Kouvolaan saapumista McGruder pelasi täydet 5 kautta NCAA I-divisioonassa yliopistokoripalloa edustaen University of New Mexicoa. Viimeisellä yliopisto kaudella McGruder iski tehoikseen 30 ottelussa 13,4 pistettä, 7,2 levypalloa, 1,9 riistoa, ja 2 torjuntaa ottelua kohden. Pronssikauden jälkeen Shai suuntasi Meksikoon LNBPF-liigaan, jossa hän edustaa Santas del Potosin joukkuetta. Kausi on Meksikossa paraikaa käynnissä ja tällä hetkellä McGruder on pelannut 8 ottelua 13,3 pisteen, 5,4 levypallon, 1 torjunnan, sekä 3 riiston keskiarvoilla.


McGruder avaa ajatuksiaan ensimmäisestä ammattilaiskaudestaan ja suuntaa katsetta tulevaan syksyyn: “Kouvottaret oli valintana loistava aloitus ammattilaisuralleni. Minusta tuntui, että pystyin näyttämään osaamiseni rookie-pelaajana ja sain siihen paljon tukea joukkuekavereilta sekä valmennukselta. Se mikä sai minut haluamaan palata takaisin Suomeen oli, että meillä oli loistava joukkue, joka hitsautui hyvin yhteen kauden edetessä. Todella haluan päästä loppuun asti projektissa, minkä viime kaudella aloitimme ja pelata vielä pidemmän kevään kuin pronssi kaudella. Tavoitteenani henkilökohtaisella tasolla on näyttää itselleni ja muille osa-alueita, mitä olen kehittänyt pelissäni kesällä ja auttaa joukkuetta voittamaan vielä paremmin. Uskon että jos todella lähdemme tekemään töitä tavoitteemme eteen, voimme saavuttaa isoja asioita joukkueena ja olen todella innoissani mitä saamme aikaiseksi.”


Päävalmentaja Joonas Frimodig on todella innoissaan jatkosopimuksesta: “Todella iso ja tärkeä sopimus meille! Shai oli ja tulee olemaan sarjan paras keskikaistan juoksija ja jo pelkästään sillä hänen spurtit avaa paljon etuja meidän siirtymä pelaamisessa. Puolustuksessa hän on todella hyvä ankkuri liikkuvuuden ja torjunta uhan ansiosta sekä hän on todella hyvä haistamaan syötön katkoja josta riisto tilaston voitto on hyvä esimerkki. Shain pelaaminen molemmissa päissä kehittyi paljon kauden aikana ja etenkin hyökkäyspäässä on todella paljon potentiaalia kehittyä vielä monipuolisemmaksi puolen kentän pelaamisessa.”