Venla Varis ja Roosa Frimodig jatkosopimuksiin Kouvottarien kanssa

Kouvottaret on solminut yksi vuotiset jatkosopimukset laituri Venla Variksen, sekä takapelaaja Roosa Frimodigin kanssa.

26-vuotiaalle Venla Varikselle tuleva kausi tulee olemaan neljäs Naisten Korisliigassa ja toinen Kouvottarien riveissä. Korson Kunnon kasvatti oli viime kauden pronssijoukkueessa isossa roolissa tehtaillen 31 ottelussa 8,6 pistettä ja 1,8 levypalloa reilun 26 minuutin peliajalla ottelua kohden. Kovajana heittäjänä tunnettu Varis upotti viime kaudella 2,1 kolmen pisteen heittoa sisään ottelua kohden hyvällä 35,8% tarkkuudella.

Venlan mietteitä viime kaudesta ja ajatuksia tulevasta: “Meillä oli tosi hyvä ja tiivis porukka ja pelityyli on minulle mieleinen, joten päätin jäädä toiseksi kaudeksi. Kesällä haluan parantaa fysiikkaa ja tulevalta kaudelta odotan, että jatketaan hyvällä yhteishengellä ja haetaan kirkkaampi mitali.”

Päävalmentaja Frimodig on mielissään luottopelaajan jatkosopimuksesta: “Venla on kova kilpailija ja hän tuo kokemusta ja kovuutta harjoituksiin, sekä peleihin. Viime kausi oli hyvä ja hänen erinomainen heittotaito tuo todella paljon tilaa muille ja hän kehittyi mielestäni ajajana myös viime kaudella. Puolustuksessa hän on meidän parhaita 1 vastaan 1 puolustajia ja hän pystyy kokonsa ansioista puolustamaan montaa eri pelipaikkaa. Kesällä tehdään töitä, jotta saadaan Venlan peliin vielä lisää monipuolisuutta pallon kanssa, sekä raudalta viimeistelyjä. Tosi kova ja tärkeä kiinnitys ensi kauden palettiin.”

32-vuotiaalle Roosa Frimodigille tuleva kausi tulee olemaan 11. Naisten Koriliigassa ja 9. Kouvottarien riveissä. Viime kaudella Kouvojen kasvatti tilastoi uransa toiseksi parhaat lukemat, joissa syntyi 31 ottelussa 7,9 pistettä, 2,1 levypalloa ja 2,8 syöttöä vajaan 27 minuutin peliajalla. Kolmen pisteen heitoissa Frimodig oli sarjan tarkin heittäjä 43,7% tarkkuudella ja onnistumisia tuli ottelua kohden 1,7 kolmen pisteen kaaren takaa.

Roosan ajatuksia menneestä kaudesta, sekä kurkistus kesään: “Päällimmäisenä viime kaudesta jäi hyvät fiilikset, mutta tietenkin välieräsarjan tappiosta jäi hampaan koloon.
Tavoitteena kesälle olisi laittaa taas paikkoja siihen kuntoon, että näyttäisi kuin olisi laitettu nivelpintoja uusiksi. Toivottavasti hyvän ja ehjän treenikauden jälkeen odottavaisin mielin tulevaan kauteen.”

Päävalmentaja Frimodig iloitsee jatkosopimuksesta: “Roosa kuuluu sarjan kokeneimpiin pelaajiin ja hän tuo paljon näkemystä ja kokemusta joukkueen, sekä valmennuksen käyttöön. Oli hieno nähdä viime kaudella kuinka paljon Roosa jakoi oppejaan eteenpäin nuoremmille, mikä on tosi tärkeä asia etenkin Enni Luostariselle joka pelaa samaa pelipaikkaa. Pelillisesti Roosa pelasi hyvän kauden ja kantoi onnistuneesti isoa vastuuta pelintekijänä. Kaukoheitto on sarjan tarkin ja hän on hyvä tekemään oikeita valintoja palloscreen tilanteissa. Tosi iso ja tärkeä jatkosopimus.”