Frimodig  jatkaa Kouvottarien valmennuksessa

21.7.2022  Naisten Korisliigassa pelaava Kouvottaret jatkaa tulevalla kaudella tutussa komennossa, kun Joonas Frimodig jatkaa päävalmentajana.

Kouvolalaisen koripallokasvatuksen saanut Frimodig aloittaa kolmannen kautensa päävalmentajana Naisten Korisliigassa. Pitkäjänteinen työ Kouvolassa naiskoriksen eteen palkittiin viime kaudella hopealla, joka jätti sopivasti nälkää ensi kauteen. Joukkueessa tulee olemaan pientä vaihtuvuutta, mutta usko, että saamme kasaan jälleen kilpailukykyisen nipun, jolla on mahdollisuus menestyä, päävalmentaja Frimodig tuumaa.

Kouvot/Kouvottaret – – Korisliiga – Kouvola, Finland – 4/10/2021 – Korisliiga – ©Ville Vuorinen

Seitsemänteen kauteensa Naisten Korisliigassa valmistautuva Kouvottaret on solminut jatkosopimukset viime kauden kotimaisiin runkopelaajiin kuuluneiden Saara Sandellin, Roosa Frimodigin ja Yasmine Blomfeltin kanssa.

Uutena sopimuspelaajana  Kouvottariin liittyi Johanna Timperi.

Nämä ovat tärkeitä ja hienoja jatkosopimuksia meille ja tuovat jatkuvuutta joukkueeseen, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig iloitsee.

Sandell tilastoi ensimmäisellä Kouvottaret kaudellaan 4,9 pistettä, 4 levypalloa ja kolmen pisteen heitot osuivat mukavalla 37% tarkkuudella.

Saaran jatko on todella hieno juttu. Sasa tuo fyysisyyttä sekä tahtoa meidän puolustukseen. Hyökkäyksessä hän on erinomainen heittäjä, joka pystyy haastamaan myös kaarelta rimalle. Sasan kokemus ja johtajuus tulee olemaan kullanarvoista myös ensi kaudella.

Roosa on kokenut takapelaaja, joka on pelannut joukkueen riveissä kaikilla pääsarjakausilla ja ollut mukana nostamassa Kouvottaret pääsarjaan 2-divisioonasta saakka. Frimodig tilastoi viime kaudella 6,9 pistettä, 2 levypalloa ja kolmen pisteen heitot osuivat 32% tarkkuudella.

Roosa hyppäsi viime kaudella aloittavan pelintekijän saappaisiin ja täytti tämän ruudun hienosti. Hän on liigan parhaita heittäjiä, sekä erinomainen takamiesten puolustaja. On ollut hienoa nähdä kuinka hän on pystynyt kokeneemmalla iällä monipuolistamaan peliään ja uskon, että hän pystyy kehittymään pointin roolissa edelleen ensi kaudella.

Yasmine aloittaa neljännen kautensa Kouvottarissa. Blomfelt tilastoi viime kaudella 4,7 pistettä ja naulasi kolmen pisteen heitot 34% tarkkuudella.

Yassu pelasi vahvan loppukauden ja toi paljon energiaa penkiltä meidän peliin. Hän on taitava korintekijä ja loistava heittäjä. Puolustus otti viime kaudella harppauksen eteenpäin, ja jos Yassu jatkaa työntekoa niin rooli voi olla ensi kaudella vielä suurempi.

Johanna Timperi liittyy Kouvottariin Nokian Naisten I-divisioona joukkueesta.

Lappeenrannan Catzin kasvatilla on kokemusta naisten liigasta kausilta 16-17 ja 17-18. Viimeiset neljä kautta hän on edustanut BC Nokiaa Naisten I-divisionassa. Viime kaudella Timperi tilastoi Nokialla 11,1 pistettä 4 levypalloa ja upotti kolmen pisteen heitot 34% tarkkuudella.

Johannan saaminen Kouvolaan edustaa hyvin meidän useamman kauden pelaajapolitiikkaa, missä etsimme I-divisioonasta nälkäisiä eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Johanna on pelannut vahvoja kausia Nokialla ja lähtee nyt tekemään lopullista läpimurtoa liigatasolle. Hän on erittäin hyvä heittäjä, sekä tottunut viime kausina fyysiseen ja aggressiiviseen puolustukseen coach Kucevicin alaisuudessa. Hienoa, että saatiin Johanna Kouvottariin.