Koronapassi käytössä Kouvottarien kotiotteluissa

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tekemien päätösten mukaisesti Kouvottarien kotiotteluissa otettiin joulukuun alussa käyttöön koronapassi. Aluehallintoviraston päätökset 23.12.2021 velvoittavat asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavia toimijoita järjestämään toiminnan siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistujien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä.

Tapahtumiin vaaditaan kaikilta 16-vuotiailta ja vanhemmilta katsojilta voimassa oleva koronapassi. Järjestyksenvalvojat ja koronapassin tarkistajat tarkistavat jokaiselta yli 16-vuotiaalta katsomoon tulevalta koronapassin voimassa olon sekä henkilöllisyystodistuksen.

Koronapassi on voimassa, jos yksikin seuraavista toteutuu. Henkilö/henkilöllä:

  • on kaksi rokotusta, joista jälkimmäisestä on kulunut 7 vuorokautta
  • on yksi rokotus, joka on Janssen ja rokotuksesta on kulunut 7 vuorokautta
  • on kolme rokotusta
  • on enintään 72 tuntia vanha negatiivinen EU:n koronatodistukseen oikeuttava PCR-koronavirustesti- tai antigeenitestitulos
  • on sairastanut koronan enintään puoli vuotta (180 vrk) sitten ja sairastumisesta (positiivisesta testituloksesta) on kulunut 11 vuorokautta
  • on saanut yhden rokotteen koronan sairastamisen jälkeen ja rokotteen saamisesta on kulunut 7 vuorokautta
  • on saanut yhden rokotteen, sairastunut sen jälkeen koronaan ja sairastumisesta on kulunut 11 vuorokautta.

Rokotus ja sairastaminen näyttävät vihreää eli passi on voimassa niistä 6 kk ajan. EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina.

Tapahtumiin sisäänkäynti tapahtuu kolmesta ovesta, joista on ilmoitettu etukäteen ja ohjattu kyltein tapahtumapaikalla:

  • ruokalan puoleinen ovi: pelaajat, tuomarit, henkilökunta, otteluisännät ja muut VIP-vieraat
  • pääovi (koulun puolella): irtolipun ostaneet (joko verkosta ostettu tai lippuluukulta), vapaalippulaiset
  • pubin puoleinen ovi: kausikorttilaiset, seurakorttilaiset jne.

Otteluissa on katsojamäärät olleet sarjasta ja ottelusta riippuen 50-450, joten katsomoissa on runsaasti tilaa. Istumapaikkoja on Jatke Areenalla noin 900 hengelle.

Kahvioita on katsojamäärään suhteutettuna riittävästi ja jonoissa pyydetään pitämään riittävää väliä jonossa seuraaviin. Kahvioissa noudatetaan hyvää hygieniaa ja pyyhitään pintoja useasti. Pubi (anniskelualue) on suljettu toistaiseksi arkipäivän otteluissa. Lounge, Vip ja otteluisännän tilat ovat muutoin käytössä normaalisti, mutta ne suljetaan klo 20.00.

WC-tiloja on tähän katsojamäärään myös riittävästi. Kaupungin siivoajat huolehtivat ennen ja jälkeen pelin tilojen puhtaudesta. Tapahtuman järjestäjä varmistaa, että WC-tiloissa on jatkuvasti saippuaa ja käsipyyhkeitä.

Jatke Areenalla on käytössä vahva maskisuositus! Tulethan otteluun vain terveenä ja noudata turvavälejä muihin ihmisiin. Huolehditaan yhdessä terveysturvallisesta tapahtumasta. Tervetuloa Kouvottarien kotiotteluihin!