Kouvottaret ja Plan International Suomi juhlivat tyttöjä kauden kotiavauksessa lauantaina

Kouvottaret pelaavat korisliigakauden ensimmäisen kotiottelunsa lauantaina 7. lokakuuta MLL Areenalla, jossa joukkueen vastaan asettuu helsinkiläinen HBA-Märsky. Ottelu alkaa kello 17.

Kouvottaret juhlii ottelussa tyttöjä yhdessä Plan International Suomen kanssa. Ottelun alussa pelaajia ovat vastassa pinkein käsinauhoin varustetut tyttöjuniorikoripalloilijat. Myös ottelun henkilökunta osoittaa tukensa tytöille pinkein käsinauhoin. Ottelun puoliajalla on luvassa ohjelmaa tyttöpelaajien toimesta. Areenalla on lisäksi Planin piste, jossa voi tutustua ja jutella Plan International Suomen tyttöjen päivän teemasta, joka on tänä vuonna tytöt ja urheilu.

  • Tyttöjen urheilu ja liikkuminen ei ole tänäkään päivänä vielä hyväksytty juttu kaikkialla. On itsestäänselvää, että olemme mukana. Haluamme olla mukana mahdollistamassa, että liikunta kuuluu kaikille, Kouvottarien hallintojohtaja ja joukkueenjohtaja Terhi Vikström sanoo.

Planin suomalaisille nuorille toteuttaman kyselytutkimuksen mukaan joka viides nuori tai nuori aikuinen on kokenut vähättelyä tai negatiivista kommentointia urheiluharrastuksessa. Tyttöjen ja naisten kohdalla korostuu sukupuoleen perustuva väheksyminen. Joka neljäs kyselyyn vastannut kertoo, ettei ole saanut positiivista kannustusta.

  • Meillä jokaisella on vastuu siitä, miten kohtaamme urheilevat lapset ja nuoret. Vähättelyn ja negatiivisen kommentoimisen sijaan meidän pitää kannustaa ja rohkaista nuoria heidän harrastuksessaan. Nuorilla pitää olla mahdollisuus liikkua ja urheilla turvallisessa ja rohkaisevassa ympäristössä sukupuolesta ja lajista riippumatta, Plan International Suomen vapaaehtoinen tyttöjen päivän koordinaattori Minna Heikura sanoo.

Globaalisti tytöillä on edelleen poikia heikommat mahdollisuudet urheilla ja toteuttaa itseään, sillä ahtaat sosiaaliset normit rajoittavat tyttöjen elämää. Tytöt eivät aina pääse harrastamaan haluamiaan lajeja perinteisten sukupuolikäsitysten takia. Planin tukemissa joukkueissa tytöt saavat tietoa oikeuksistaan, ja tyttöjen asema yhteisöissä vahvistuu. Urheilu auttaa tyttöjä muuttamaan maailmaa.
 YK:n virallista kansainvälistä tyttöjen päivän vietetään keskiviikkona 11. lokakuuta. Tyttöjen päivänä juhlitaan tyttöjen potentiaalia ja vaaditaan parannuksia tyttöjen asemaan.

Lisätiedot: Terhi Vikström, hallintopäällikkö ja joukkueenjohtaja, Kouvottaret, 040 0946438
Minna Heikura, Plan International Suomen vapaaehtoinen tyttöjen päivän koordinaattori, 044 5613071