Sarah Toeaina tekee paluun Kouvottaret paitaan

Kouvottaret sai loppukesälle hienon sopimusuutisen kun yhdysvaltalainen Sarah Toeaina allekirjoitti joukkueen kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen. Toeaina tulee liittymään Kouvottarien vahvuuteen viimeistään joulukuun alkuun mennessä.

185 senttinen laituri edusti Kouvottaria vuosina 2020-2022 kahden kauden ajan, joka huipentui keväällä 2022 hopea mitaliin. Kyseinen mitali oli seurahistorian ensimmäinen SM-mitali. Ensimmäisellä Taret-kaudellaan 2020-2021 Toeaina tehoili tilastoikseen 23,2 pistettä, joka oikeutti koko sarjan pistetilaston 2. paikkaan. Levypalloja tarttui 10,8 levyrin keskiarvolla. Hopea kaudella 2021-2022 tilastoiksi muodostui 20,1 pistettä, 8,5 levypalloa, pelitilanneheittojen osuessa mukavalla 51,7% tarkkuudella.

Kuluvalla kaudella 2023 Toeaina on pelannut Australian NBL One West sarjaa edustaen Mandurah Magicin joukkuetta. Juuri päättyneen kauden tilastoiksi muodostuivat 23 ottelussa 18,6 pistettä, 5,9 levypalloa ja 3,0 syöttöä. 2-pisteen heitot upposivat 56% tarkkudella ja 3-pisteen heitot 45,5% tarkkuudella.

Toeaina paluustaan Taret paitaan: “Olen innoissani paluusta Kouvottariin, jotta voin jälleen tavata mahtavan ryhmän naisia, mutta samalla kilpailla korkealla tasolla Naisten Korisliigassa. Viimeksi kun puin Kouvottaret-paidan ylleni, onnistuimme tekemään seurahistoriaa. Tahdon jatkaa historian kirjoittamista Suomen Cupin loppuottelussa, mutta myös päästä kirkastamaan hopean liigan finaaleihin. Odotan paluutani Suomeen, jotta pääsen näkemään kaikki mahtavat ihmiset, jotka olen matkani varrella tavannut. Kiitos Kouvottaret, että tuotte minut takaisin kotiin!”

Aiemmilla Kouvottaret-kausillaan Sarah nousi kotiyleisön suosikiksi sekä ratkaisupelaajaksi kevään pudotuspeleissä. Päävalmentaja Joonas Frimodig on luonnollisesti tyytyväinen luottopelaajan paluuseen: “Olimme Sarahiin yhteydessä jo varhain loppu keväästä ja tällöin kävi ilmi, ettei hän kotiasioiden takia olisi heti käytettävissä kauden alussa. Tarkoitus oli lähteä kauteen heti alusta kolmella vahvistuksella, mutta soitin vielä Sarahille, joka kertoi olevansa joulukuun alusta valmis tulemaan Eurooppaan niin innostuin heti. Saimme sopimuksen maaliin ja on todella hyvä fiilis saada tuttu pelaaja riveihin, joka tuntee sarjan ja ympäristön. Sarah tuo meille johtajuutta kentälle sekä pukukoppiin ja pystyy monipuolisuutensa takia operoimaan usealla eri pelipaikalla. Korin teon hän on aina osannut, mutta on ollut hieno huomata että 3 pisteen heitto on mennyt joka kausi tasaisesti eteenpäin, mikä tekee hänestä entistä vaikeamman puolustettavan.”