Makeda Nicholas Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvitus – Lisäksi Kouvottaret kiinnitti 3 suomalaispelaajaa

Kouvottaret on solminut 1-vuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Makeda Nicholaksen kanssa. Uusina kasvoina riveihin liittyy Claudia Kärnä sekä Essia Hurme. Viime kauden joukkueesta Pinja Leppänen jatkaa Kouvottarissa

185 senttiselle Delawaren yliopiston kasvatille tuleva kausi tulee olemaan kolmas ammattilaiskentillä. Nicholaksen ammattilaisura käynnistyi Ranskan NF1 liigassa U.S Colomiers Basketin riveissä, josta hän siirtyi huhtikuussa Turkin TKBL liigaan viimeistellen neljässä ottelussa 17 pistettä ja 12 levypalloa ottelua kohden. Viime kaudella hän pelasi Romanian pääsarjassa CS Universitatea Cluj Napocan riveissä. 20 ottelussa tehoiksi muodostui 13,4 pistettä, 8,3 levypalloa, 2,1 syöttöä sekä 1,8 torjuntaa ollen sarjan torjuntatilaston ykkönen.

“ Makedan urheilullisuus, kyky juosta kenttää, sekä loistava korivahtityöskentely oli juuri niitä asioita mitä hain isolta pelaajalta. Makeda on vahva viimeistelijä korin alla ja pallonskriinitilanteissa hyvä rollaamaan kohti koria. Hän pystyy skoraamaan 1-1 selkä kohti koria sekä laittamaan palloa lattiaan. Hän pystyy myös hienosti löytämään kaarelta vapaat pelaajat sekä tiputtamaan palloa leikkauksiin. Puolustuspäässä hän on erinomainen korinsuojelija ja pystyy tarvittaessa vaihtamaan pallonskriini tilanteissa.” Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig kommentoi.

25 vuotta täyttävälle Claudia Kärnälle tuleva kausi on neljäs Naisten korisliigassa. 172 senttinen Lappeenrannan Catzin kasvatti kellotti viime kaudella Catzin paidassa peliaikaa reilut 12 minuuttia ja tehoiksi muodostui 2,5 pistettä ja 1,1 levypalloa ottelua kohden. Kolmen pisteen heitot upposivat 33,3% tarkkuudella. Urallaan Kärnä on edustanut myös neljä kautta Joensuun Katajaa Naisten I-divisioonassa, jossa parhaalla kaudellaan 2018-19 syntyi 12,8 pistettä ja 3,2 levypalloa ottelua kohden.

Kärnä odottaa innolla tulevaa kautta:

Kuva: Ville Vuorinen

“Aivan super hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä! Oon tosi innoissani tulevasta kaudesta.
Kouvottaret on antanut ulospäin sellaisen kuvan, että joukkueessa on erinomainen joukkuehenki ja kentällä tekemisen meininki. Nyt kun pääsin ite mukaan treeneihin niin odotukset ei oo osoittautunu vääriksi. Treenit on ollu kovia, kehittäviä ja sairaan kivoja, jonka lisäks täällä on tosi hyvä porukka kasassa. Uskon että Kouvola on erinomainen paikka kehittyä koripalloilijana – puitteista se ei ainakaan jää kiinni.”

Frimodig on mielissään Catz kasvatin liittymisestä riveihin:

“ Claudian työmoraali ja halu oppia uutta on tehnyt vaikutuksen heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Olen saanut hänestä entisiltä valmentajilta ja pelaajilta erittäin hyvää palautetta. Claudialla on hyvä kolmen pisteen heitto ja jalkoja puolustuspäähän takamiesten paimentamiseen. Hän tuo myös energiaa ja hyvää fiilistä persoonallaan jokaisiin treeneihin, joka on todella arvokasta joukkueurheilussa.”

Marraskuussa 18 vuotta täyttävä Hurme pelasi viime kaudella Naisten I-divisioonaa Helmi Capitalsin riveissä ollen joukkueensa paras korintekijä 15,1 pisteen keskiarvolla. Syöttöjä 173 senttinen takamies jakeli 4,5 per peli ja levypalloja tarttui näppeihin 6,4 ottelua kohden. Kolmen pisteen heitot upposi mukavalla 34,3% tarkkuudella. Lisäksi Essia oli joukkueensa kantavia voimia, kun Helmi Capitals voitti viime kaudella Suomen mestaruuden U19 ikäluokassa.

Ensimmäistä liigakautta Kouvolassa Hurme odottaa innolla:

“Uusi kausi ja ympäristö ovat tietysti jännittäviä muutoksia, mutta samalla se herättää uudenlaista motivaatiota.”

Kuva: Harri Vallila

Frimodigin kommenteista paistaa innostus:

“ Todella hyvät fiilikset, että saimme Essian riveihimme. Kyseessä on nuori ja lahjakas pelaaja, joka on osoittanut kykynsä jo aikuisten tasolla Naisten I-divisioonassa. Essia on todella taitava hyökkäyspään pelaaja, jolla on kyky harhauttaa, nähdä kenttä sekä tehdä koreja itse. Liigan tempoon ja fyysisyyteen tottuminen vie varmasti hetken, mutta uskon että hän lyö itsensä läpi heti ensimmäisellä kaudella.”

2003 syntynyt 174 senttiiänen Leppänen aloittaa kolmannen kauden Kouvottarien riveissä. Viime kaudella syntyi 4 ottelussa 2,8 pistettä, sekä 2 levypalloa ottelua kohden. Suurempaa vastuuta tuli Kouvojen U19 joukkuessa I-divisioonassa, jossa syntyi tehot 16 pistettä, 10,1 levypalloa ja 3,9 syöttöä ottelua kohden. Kolmen pisteen heitot upposivat 30,7% tarkkuudella.

Leppänen lähtee tulevaan kauteen hyvällä fiiliksellä:

“ Lähden tulevaan kauteen innolla ja en malta odottaa, että päästään taas pelaamaan.”

Kuva: Ville Vuorinen

Frimodig kehuu Leppäsen työmoraalia:

“ Pinja on harjoitellut koko kesän erittäin hyvin ja mennyt joka kausi steppejä eteenpäin. Nyt on aika ottaa seuraava askel aikuisten tasolla ja mielestäni Pinjalla on siihen kaikki eväät. Hän ei pelkää ottaa kontaktia ja fysiikka on mennyt hurjasti eteenpäin viime vuosina. Meillä tulee olemaan hieno kilpailutilanne joka pelipaikalla ja hänellä on loistava mahdollisuus murtautua pelaavaan rotaatioon.”