Heta Äijänen Kouvottarien vahvuuteen – Tierra Hodges aloittaa ammattilaisuransa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 186-senttisen Tampereen Pyrinnön kasvatin Heta Äijäsen kanssa. Äijäsen lisäksi 175-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Tierra Hodges on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Kouvottarien kanssa.

Lokakuun alussa 26 vuotta täyttävä Äijänen pelasi viime kaudella tammikuuhun saakka Espanjan kakkostasolla Advisoria Mataro Maresmen joukkueessa 5,2 pisteen ja 1,9 levypallon keskiarvoilla. Tammikuussa Äijänen siirtyi Islannin pääsarjaan Valur Reykjavikin joukkueeseen, jossa syntyi 5,9 pistettä ja 3,6 levypalloa ottelua kohden.

Heta Äijänen

Tulevaa kautta Kouvolassa Äijänen odottaa innolla:

“Olen kuullut paljon hyvää Kouvottarien toiminnasta. Odotan innolla harjoituksiin liittymistä ja uusiin joukkuelaisiin tutustumista. Mielestäni Kouvolassa on hyvät mahdollisuudet menestyä joukkueena ja kehittyä pelaajana. Olen hyvin iloinen, että pääsen Kouvottarien mukaan!”

Suomessa Heta on aloittanut Naisten Korisliiga uransa jo kaudella 2014-15 kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä. Kahden Pyrintö-kauden jälkeen Äijänen siirtyi Lappeenrannan Catziin kaudelle 2016-17, missä vyölle kertyi myös 14 ottelua Viro-Latvia liigaa Catzin paidassa. Lappeenrannan jälkeen Äijänen pelasi kauden 2017-18 Äänekoskella Huiman riveissä. Kaudelle 2018-19 Heta siirtyi Saksan Bundesliigaan XCYDE Angels Noerdlingenin riveihin, jossa hän viihtyi seuraavat kaksi kautta. Saksan vuosien jälkeen Heta palasi Suomeen 2020-21 kaudelle Forssan Alun riveihin, jossa kirjautti tehoikseen 11,5 pistettä ja 3,6 levypalloa. Heta oli mukana, kun FoA tiputti Kouvottaret trillerimäisessä puolivälieräsarjassa voitoin 2-0, kahden jatkoaika voiton jälkeen. FoA ylsi samalla kaudella vielä pronssimitaleille asti.

“ Olen todella innoissani Hetan liittymisestä Kouvottariin. Hän on moderni, hyvin liikkuva iso pelaaja, joka pystyy heittämään kaukaa ja laittamaan palloa lattiaan. Heta on myös erinomainen rankaisemaan korin alta miss match tilanteita.  Olisin halunnut Hetan jo viime kaudella Kouvolaan ja kahden kesän keskustelujen aikana hänestä on huokunut ammattilaisen asenne harjoitteluun ja halu kehittyä pelaajana edelleen. Hän on nähnyt monta erilaista ympäristöä urallaan ja pystyy tuomaan arvokasta kokemusta meille kentälle sekä pukukoppiin”, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig kommentoi.

Vuonna 1998 syntyneelle laiturin tontilla viihtyvälle Tierra Hodgesille tuleva kausi on hänen ensimmäinen ammattilaisena. Viimeiset viisi kautta Hodges pelasi Furmanin yliopistossa, jossa hän kirjoitti viimeisellä super seniori kaudellaan 18,1 pistettä ja 11,8 levypalloa. Laiturin urheilullisuus ja monipuolisuus vakuuttivat päävalmentaja Frimodigin:

Tierra Hodges oikealla

“ Tierra on monipuolinen laituri ja erittäin hyvä pelaaja hyökkäämään avoimella kentällä. Hänen kyky ajaa kohti koria ja viimeistellä oli ensimmäinen asia, mihin kiinnitin huomiota. Heittotaito ja kyky luoda oma heitto olivat asioita mitä hain laiturin tontille ja Tierra täyttää nämäkin hienosti. Hän on erinomainen levypallopelaaja kokoisekseen sekä pystyy tarvittaessa puolustamaan isompia pelaajia.”

Hodges itse koki Kouvottariin saapumisen hyvänä askeleena uralleen:

“ Olen kiitollinen mahdollisuudesta aloittaa ammattilaisurani Kouvottarissa. Kouvottaret tuntuu oikealta paikalta. Koen, että tämä sopii minun pelityyliin ja on paras ympäristö aloittaa urani seuraava luku.”

Kouvottarien sopimukset kaudelle 2022-2023 tällä hetkellä; Roosa Frimodig, Saara Sandell, Yasmine Blomfelt, Johanna Timperi, Heta Äijänen ja Tierra Hodges.