Jemina Airaksinen palaa Kouvottariin – Enni Luostarinen ja Olivia Carpelan täydentävät harjoitusringin

Kouvottaret on solminut 1-vuotisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Jemina Airaksisen kanssa. 185 senttinen iso laituri on edustanut Kouvottaria jo aiemmin vuosina 2019-2021. Viimeisellä Taret-kaudellaan 20-21 Airaksinen kirjautti 14 minuutin peliajalla tehoikseen 4,3 pistettä, 3,3 levypalloa, kolmen pisteen heittojen upotessa 30,4% tarkkuudella. Kaudella 2021-2022 Jemina edusti kasvattajaseuraansa Tapiolan Honkaa ja viime kaudeksi hän siirtyi Forssan Alun riveihin. Forssassa peliminuutteja kertyi 12 minuuttia ottelua kohden ja tilastoiksi muodostuivat 3,8 pistettä, 1,7 levypalloa.

 Jeminan mietteitä Kouvolaan paluusta: “Hyvät on fiilikset! Ja kiva palata tuttuun ympäristöön Kouvolaan! Vaikka joukkueessa on vain muutama vanha tuttu pelaaja, niin silti tuntuu erittäin kotoisalta ja samalta kuin pari vuotta sitten. Vähän kun ei olisi ikinä lähtenytkään! Tavoitteena on pelata ehjä ja nousujohteinen kausi ja auttaa joukkuetta menestymään pelaamalla omilla vahvuusalueillani mahdollisimman hyvin.”

Jemina on koripallon lisäksi onnistunut yhdistämään opinnot Aalto yliopistossa, joita hän suorittaa pääosin etäopiskeluna Kouvolasta käsin.

Päävalmentaja Joonas Frimodigin kommentit Jeminan paluusta: Jemppu tuo meille leveyttä 4/5 paikoille sekä runsaasti kokemusta pukukoppiin. Hän on hyvä harjoittelija ja luo heittotaidollaan muille tilaa kentälle. Hienoa saada toinen paluumuuttaja joukkueeseen!”

Enni Luostarinen ja Olivia Carpelan täydentävät Kouvottarien harjoitusringin. Molemmat ovat Kouvojen omia kasvatteja, joista nuorin on 15-vuotias Enni. Ennin pääasiallinen pelipaikka on Kouvojen U19 ja U16 joukkueissa.

“ Enni ja Olivia ovat kullanarvoisia joukkueelle ja takaavat, että saamme joka viikko laadukkaita 5-5 harjoituksia. Enni on jo harjoituksissa osoittanut, ettei pelkää ketään ja haastaa ihailtavalla tavalla meidän aikuispelaajia. Samalla hän saa joka viikko arvokasta oppia meidän kokeneemmilta pelintekijöiltä, mitä hän pääsee viemään junioripeleihin.

Olivia tuo kokoa ja kovuutta harjoituksiin ja se on aina varmaa, että hän laittaa täysillä kroppaa likoon joukkueen puolesta” Joonas Frimodig kommentoi.